Program Walid Angkat AlMustafa

 

OBJEKTIF PROGRAM:

 1. Untuk memberi peluang kepada pelajar yang berpotensi tetapi berada dalam kedhaifan/tidak berkemampuan (asnaf/anak yatim) mendapat pengajian secara percuma.
 2. Program ini secara dasarnya membuka ruang kepada masyarakat untuk mengejar saham akhirat demi agama dan umat Islam sekaligus menjadi walid angkat pelajar.
 3. Walid angkat yang berminat boleh menyumbang/infaq serendah RM50 setiap bulan secara tetap.

Syarat penyertaan:

 1. Walid angkat bersetuju dan ikhlas untuk menjadi penyumbang tetap pada setiap bulan dengan kadar minimum RM50 sebulan.  Namun, bagi yang berkemampuan boleh juga menyumbang berdasarkan jumlah yang mampu infaq.
 2. Walid angkat perlu berikan NAMA dan NO TELEFON serta memiliki akaun aplikasi WhatsApp.
 3. Walid angkat bersetuju dengan semua program yang dianjurkan oleh pihak madrasah dalam memanfaatkan dana ini sebagaimana yang tertera dalam rancangan program dari semasa ke semasa.
 4. Walid angkat tidak terikat dengan sebarang perjanjian khusus.

Cara mendaftar: 

 1. Bagi yang berhajat untuk meyertai Program Walid Angkat AlMustafa dan bersetuju menjadi penyumbang tetap setiap bulan dengan kadar minima RM50, sila mendaftar di sini atau WhatsApp kepada Ustaz Hasnul Hakim – 0192081191 – wasap.my/+60192081191/infaqduam
 2. Sumbangan bulanan walid angkat boleh disalurkan terus ke akaun Darul Uloom AlMustafa :    Maybank – 5627 4013 7854 / CIMB – 8600590460
 3. Peserta walid angkat yang berdaftar akan dimasukkan dalam kumpulan WhatsApp ‘Walid Angkat AlMustafa’ untuk sebarang makluman/pertanyaan.
 4. Setiap transaksi yang dibuat melalui mesin deposit tunai atau perbankan internet boleh di emelkan ke WalidAngkatAlMustafa@gmail.com atau Snapshot resit ke kumpulan WhatsApp ‘Walid Angkat AlMustafa’ bagi tujuan rekod.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *